Ostoskori

0 item 0,00 €

My Cart -

0 item
Kategoriat

Antakaa minun elää

Saatavuus: 1-5 arkipäivää

21 21,00 €

Info

Nathansonin elämänkertomuksen kehyksenä on suomalaislääkärin Pekka Reinikaisen esipuhe ja sen lisäksi analyysi Suomen aborttitilanteesta.
Kpl:

Aborttilääkärin matka kuolemasta elämään

Käynnissä on ihmiskunnan historian merkittävin muutosprosessi. Ihminen ja luonto samanarvoistetaan. Elämmekö juutalaiskristillisen maailmankäsityksen iltahämärässä?

Biotekniikka mahdollistanee ihmisen kloonauksen ja sukusolujen perimän muuttamisen. Lainsäädäntö muotoillaan jatkuvasti biotekniikan käyttömahdollisuuksien mukaiseksi. Ihmisalkioiden ja sikiöiden tutkimus- ja hyötykäyttö on alkanut maailmanlaajuisesti. Eettiset kysymykset ovat siis polttavan ajankohtaisia.

Humanistit julistavat kaiken sallimista, kunhan eivät kehittyneemmät oliot vahingoitu – näihin luetaan toistaiseksi myös aikuiset ihmiset. Hyötyoppi kuitenkin sulkee pois muuttumattomia arvoja ja sen seurauksena kylmästi myös juutalais-kristillisen maailmankatsomuksen.

Lääkäri Bernard Nathanson puolsi nuoruudessaan Yhdysvaltain aborttilain liberaalisempaa säädäntöä. Hän suoritti itse tuhansia abortteja. Lääketieteen kehitys kuitenkin avasi hänelle ikkunan kohdun sisään, ja hän ymmärsi, että kyseessä on ihmiselämän lopettaminen. Vasta tämän jälkeen maallistunut juutalainen gynekologi kypsyi käsittämään asiaan liittyvän kristillisen näkökulman, kuten hän korostaa kirjansa lopussa.

Nathansonin elämänkertomuksen kehyksenä on suomalaislääkärin Pekka Reinikaisen esipuhe ja sen lisäksi analyysi Suomen aborttitilanteesta.

Pekka Reinikainen toimii lääkärinä Helsingissä. Hän on ollut Suomen Lääkäriliiton eettisten periaatekysymysten valiokunnan jäsen vv. 1984–91 ja kuului Lääkärin etiikka -kirjan toimituskuntaan. Reinikainen on ollut aiemmin useita vuosia Ekumeenisen neuvoston terveydenhuollon etiikan jaoston jäsenenä ja toiminut Suomen Kristillisen Lääkäriseuran puheenjohtajana seitsemän vuoden ajan. Hän on toiminut useissa kunnallisissa ja valtiollisissa luottamustehtävissä ja kirjoittanut lääketieteen etiikan alueelta artikkeleita ja kirjoja. Reinikainen toimii myös Ethics and Medicine -lehden toimituskunnassa.

Ilmestymisaika: 1998

Vain kirjautuneet käyttäjät voivat jättää arvosteluja. Kirjaudu tästä.

ISBN 951-585-056-8
Kirjailija Bernard Nathanson
Kustantaja Kuva ja Sana
Kääntäjä ei saatavilla
Sivumäärä 186
Sidonta nidottu
Ilmestymisvuosi 1998
Ennakkotilaustuote (Toimitukset alkavat pvm) ei saatavilla