Ostoskori

0 item 0,00 €

My Cart -

0 item
Kategoriat

Erämaasta elinvoimaa

Saatavuus: 1-5 arkipäivää

24 24,00 €

Info

Saatamme joutua "erämaahan", autiolle ja karulle seudulle, jossa ei kasva mitään. Kaikki tuntuu tyhjältä. Mutta Jumala on kanssamme. Pekka Paukkalan kolumneja ja runoja vuosien varrelta.

Kpl:

Raamattu kertoo Israelin kansan erämaavaelluksesta, taivalluksesta autiomaan halki. Kansan piti suorittaa lyhytkestoinen marssi Luvattuun maahan, mutta matkasta tuli neljänkymmenen vuoden pituinen. Matkalaiset kapinoivat, purnasivat ja vaelsivat miten sattui, mutta silti Jumala oli heidän kanssaan. Hän oli voimallisesti ja näkyvästi läsnä.
Mekin saatamme joutua "erämaahan", autiolle ja karulle seudulle, jossa ei kasva mitään. Kaikki tuntuu tyhjältä. Mutta Jumala on kanssamme. Hän haluaa meidät omikseen. Siksi hän välillä pakottaa juuremme venymään pituutta — sinne saakka, missä vesi on. Erämaasta tuleekin elinvoimaa. Jumala tiivistää asian profeettansa Jesajan suulla: "Katso, minä teen uutta; nyt se puhkeaa taimelle, ettekö sitä huomaa? Niin, minä teen tien korpeen, virrat erämaahan!"
Kirjaan on koottu Pekka Paukkalan kolumneja ja runoja vuosien varrelta. Punaisena lankana on elämän ihmettely ja rehellinen itsetilitys. Pilke silmäkulmassa mies puhuu avoimesti omista epäonnistumisistaan mutta myös riemullisista kohtaamisistaan, oivalluksistaan ja löydöistään uskontaipaleella. Ilmaisu on harkittua, kielenkäyttö punnittua; nautinnollista lukemista.

Pastori Pekka Paukkala toimii vaimonsa Eevan kanssa lähetystyössä Ecuadorin viidakkointiaanien parissa. Vuosina 1993–2004 he työskentelivät vuoristossa, silloinkin kohderyhmänään intiaanit. Nuoruudessaan Pekka oli vuosia merillä muun muassa laivakonemestarina. Häneltä on ilmestynyt aiemmin kirja Katuojasta ketsuakylään (Päivä 2012).

Vain kirjautuneet käyttäjät voivat jättää arvosteluja. Kirjaudu tästä.

EAN 9789524756358
ISBN 978-952-475-635-8
Kirjailija Pekka Paukkala
Kustantaja Päivä Osakeyhtiö
Ilmestymisvuosi 2015
Kirjastoluokka 84
Formaatti 134 x 210 mm
Sidonta sidottu