Ostoskori

0 item 0,00 €

My Cart -

0 item
Kategoriat

Lapsen ihmisoikeus - Oikeus isään ja äitiin

Saatavuus: 1-5 arkipäivää

5,00 € 10,00 €

Info

Puolimatkan tuore teos herättelee unohdettua keskustelua lasten oikeudesta isään ja äitiin. Suojeleeko kukaan yhteiskunnan kaikkein hauraimpien ja puolustuskyvyttömimpien jäsenten perusoikeuksia?
Kpl:

”Jos ihmiset voivat ottaa pois jotakin niin kallisarvoista kuin äidin tai isän ja saada meidät tuntemaan kiitollisuutta tästä menetyksestä, mitä muuta ihmiset voivat ottaa meiltä pois? Miten voit odottaa tulevan sukupolven taistelevan vapauden, demokratian, puhtaan ilman ja veden puolesta, kun heiltä on varastettu jotakin niin kallisarvoista ja perustavaa kuin äiti tai isä?”
- Alana Newmanin kirjallinen lausunto Kalifornian lakiasäätävälle edustuslaitokselle

Professori Tapio Puolimatka analysoi kiivaana käyvää keskustelua sukupuolineutraalista ja perinteisestä avioliittokäsityksestä. Pureutuen molempien avioliittokäsitysten tausta-ajatuksiin hän vastaa seuraaviin kysymyksiin: Onko sukupuolineutraalin avioliiton laillistaminen ihmisoikeuskysymys? Kenen tasa-arvo ja ihmisoikeudet avioliiton on tarkoitus turvata? Onko yhteiskunta unissakävelijän tavoin laillistamassa käytänteitä, joiden seuraamuksia ei ole koskaan perusteellisesti pohdittu?

Puolimatka peräänkuuluttaa unohdettua keskustelua lasten oikeudesta isään ja äitiin. Hän kysyy, voidaanko tämä perusoikeus poistaa avioliittolaista. Suojeleeko kukaan yhteiskunnan kaikkein hauraimpien ja puolustuskyvyttömimpien jäsenten perusoikeuksia?

Tapio Puolimatka toimii kasvatuksen teorian ja tradition professorina Jyväskylän yliopistossa ja käytännöllisen filosofian dosenttina Helsingin yliopistossa.

Vain kirjautuneet käyttäjät voivat jättää arvosteluja. Kirjaudu tästä.

ISBN 9789516195981
Kirjailija Tapio Puolimatka
Kustantaja Suunta-kirjat
Sivumäärä 280
Ilmestymisvuosi 2014