Ostoskori

0 item 0,00 €

My Cart -

0 item
Kategoriat

Pitkospuut

Saatavuus: 1-5 arkipäivää

26 26,00 €

Info

Tässä jännittävässä romaanissa seurataan kolmen sukupolven elämää itäisessä Suomessa vuosina 1910–1950. Elämänmakuinen romaani tavallisista ihmisistä.
Kpl:
Suutari Kaapon aikuinen tytär Elli elelee isän kanssa kahdestaan itärajan tuntumassa Karjalassa. Isä kiertelee taloissa tekemässä kenkiä ja lapikkaita, tytär on pitkiä aikoja yksin kotimökissä.

Eräänä sellaisena päivänä pitkospuita myöten saapuu "laukkuryssä" Sergei. Elli tarjoaa kauppamiehelle ruokaa ja yösijan, harvoinhan korvessa vieraita poikkeaa.

Hiljaiselo päättyy lopullisesti, kun Elli pääsee piiaksi pappilaan. Hän nauttii työstään mutta tajuaa kauhukseen olevansa pieniin päin. Rovasti ja ruustinna ovat kuitenkin ymmärtäväisiä ja lupaavat auttaa Elliä kaikessa.

Sergei ei tiedä pojastaan mitään, mutta Eetulle on vuosien myötä selvinnyt, että hänen isänsä on venäläinen. Päädyttyään upseeriksi Suomen armeijaan hän kuulustelee vihollisen kätyreitä. Yksi heistä muistuttaa kovasti häntä itseään. Lain mukaan miehelle kuuluisi kuolemantuomio.

Tässä jännittävässä romaanissa seurataan kolmen sukupolven elämää itäisessä Suomessa vuosina 1910–1950.

Valtit:
Elämänmakuinen romaani tavallisista ihmisistä
Kotimainen kertoja

Kohderyhmät:
Hyvien lukuromaanien ystävät
Suomen lähihistoriasta kiinnostuneet

Julkaisuvuosi: 2013
Formaatti: 134 x 210 mm
Kirjastoluokka: 84
Sidonta: Sid.

Viljo Perttula on toiminut puolet elämästään maanviljelijänä ja urakoitsijana Itä-Suomessa, toisen puolen urakoitsijana Kanadassa: hänen alaansa ovat hirsisaunat. Perttula harrastaa lukemista ja lehtiin kirjoittelua. Hänellä on vaimo ja kolme aikuista lasta sekä kolme lastenlasta.

Vain kirjautuneet käyttäjät voivat jättää arvosteluja. Kirjaudu tästä.

EAN 9789524756105
ISBN 978-952-475-610-5
Kirjailija Viljo Perttula
Kustantaja Päivä osakeyhtiö
Sivumäärä 176
Sidonta sidottu
Kirjastoluokka 84
Ilmestymisvuosi 2013