Ostoskori

0 item 0,00 €

My Cart -

0 item
Kategoriat

Uuden testamentin narratiivinen teologia

Saatavuus: 1-5 arkipäivää

29 29,00 €

Info

Voiko Uudesta testamentista sisältä löytyä yhtenäistä teologiaa? Miten Uuden testamentin eri kirjojen opetukset luovat pohjaa myöhemmin jäsentyneille opinkäsityksille?
Kpl:
Voiko Uudesta testamentista sisältä löytyä yhtenäistä teologiaa? Miten Uuden testamentin eri kirjojen opetukset luovat pohjaa myöhemmin jäsentyneille opinkäsityksille?

Uuden testamentin narratiivinen teologia hakee Jeesuksen ja Paavalin välistä yhteyttä hyödyntämällä Jeesus-tutkimuksen kolmatta aaltoa sekä Paavali-tutkimuksen "uutta perspektiiviä". Tavoitteena on kokonaistulkinta, jossa keskeiset teologiset aiheet nousevat näkyvästi esille.

Kirjan metodeissa on sovellettu sekä retorista narratologiaa että semiotiikkaa: Uuden testamentin kirjoittajat ovat ilmaisseet teologiansa käyttämällä voimakkaita kuvia, "merkkejä", jotka puolestaan saavat merkityksensä kertomuksista, joiden osina ne toimivat. Nämä ovat esimerkiksi kertomuksia Daavidin pojasta, suuresta ylipapista tai temppelin rakentamisesta.

Jeesus julistaa pakkosiirtolaisuuden olevan vielä kesken. Israel elää vihan alla ja syntiensä vallassa. Tälle kansalle Jumala on lähettänyt profeettansa, joista viimeisenä Elian, mutta nämä on kaikki surmattu. Meneillään oleva vihan aika tulee päätökseen, kun Daavidin poika ratsastaa Jerusalemiin ja alkaa rakentaa lopun aikojen temppeliä. Vaikka vastakkainasettelu on raju, se tulee johtamaan rauhan valtakunnan avautumiseen.

Evankeliumi päättää hengellisen pakkosiirtolaisuuden, ja Jumala kokoaa uuden Israelin kaikkialta maailmasta. Evankeliumi rakentaa uutta temppeliä, joka koostuu elävistä kivistä. Paavali ja muut apostolit liittyvät tähän eskatologiaan ja opettavat Daavidin pojan valtakuntaa. Hänet on herätetty kuolleista ja korotettu taivaalliseen kuninkuuteen.

Vain kirjautuneet käyttäjät voivat jättää arvosteluja. Kirjaudu tästä.

ISBN 9789518885927
Kirjailija Timo Eskola
Kustantaja Perussanoma Oy
Sidonta ei saatavilla
Painos ei saatavilla
Lisätietoa ei saatavilla
Kirjastoluokka ei saatavilla
Ilmestymisvuosi ei saatavilla
Formaatti ei saatavilla
Ennakkotilaustuote (Toimitukset alkavat pvm) ei saatavilla