Ostoskori

0 item 0,00 €

My Cart -

0 item
Kategoriat

Uutta yhteisöä etsimässä

Saatavuus: 1-5 arkipäivää

25 25,00 €

Info

Seitsemän näköalaa politiikasta, uskonnosta ja arvoista
Kpl:

Pelastaako ekologinen liike tulevaisuutemme, ja miten juutalaisuus on vaikuttanut eurooppalaiseen lainsäädäntöön? Mitä taloudellinen ja henkinen liberalismi on saanut aikaan, ja miten 1600-luvulla alkanut valistuksen ideologia näkyy tänäänkin? Millainen olisi juutalais-kristillinen toivon näköala?

Jouko Jääskeläinen hakee vauhtia uusilta ja vanhoilta talousteoreetikoilta kuvatessaan kristinuskon varhaisinta vaikutusta ja islamin historiaa. Hän ei tyydy jakamaan maailmaa hengelliseen ja maalliseen, vaan pureutuu syvemmälle. Hän esittelee viisi kriteeriä, joiden mukaan politiikkaa ja uskontoa voidaan verrata keskenään ja arvioida oikeudenmukaisesti.

Yhteisöllisyys, talous, moraali, tietämisen perusteet ja instituutioiden merkitys ovat viittamerkkejä, joka kuvaavat ja arvottavat sekä menestyviä että menehtyviä yhteiskuntia. Kirja on lukuelämys, joka haastaa.

Jouko Jääskeläinen on vuonna 2008 valtiotieteistä väitellyt vantaalainen pitkän linjan poliitikko ja kristillinen vaikuttaja. Väitöskirjansa jälkeen hän julkaisi toisen kirjan, jossa hän kuvasi uskonnollisia juhlaperinteitä. Uutta yhteisöä etsimässä on "trilogian" kolmas osa. Siinä käsitellään uskonnon ja politiikan kohtaamista seitsemässä oppijärjestelmässä.

Vain kirjautuneet käyttäjät voivat jättää arvosteluja. Kirjaudu tästä.

EAN 9789524759090
ISBN 978-952-475-909-0
Kirjailija Jääskeläinen Jouko
Kustantaja Päivä Osakeyhtiö
Kääntäjä ei saatavilla
Sivumäärä 221 s.
Ilmestymisvuosi 2017
Painos 1.painos
Kirjastoluokka 30
Formaatti 134 x 210
Sidonta sidottu